Taaleducatie

In 2012 brengt Anzicht de Taalbeeldpuzzels uit. Deze 16 zoekplaten zijn bedoeld als aanvulling voor de taaleducatie in het primair onderwijs, Kinderen voeren de opdrachten zelfstandig uit en doordat een paar én veel antwoorden allebei goed is, lenen ze zich goed voor differentiatie. Op de antwoordkaarten staan extra verrijkingsopdrachten.

Mede door de mooie vormgeving, het gebruik van foto’s in plaats van tekeningen, het speleffect en de soms hilarische collages, vallen de platen ook bij volwassen in goede smaak. Ze zijn daardoor erg geschikt om te gebruiken in het “NT2 onderwijs” – Nederlands als tweede taal.

Anne werkt het concept verder uit tot een boek met 54 platen. Iedere plaat is een collage met fotomateriaal rondom een klank. Het bevat alle letters en 26 veelvoorkomende lettercombinaties. De letter en lettercombinatie C en de CH, die woordafhankelijk anders uitgesproken worden, krijgen per uitspraak een eigen zoekplaat. In 2017 wordt Ik zie ik zie – Oefenen met klanken op de markt gebracht.

Ze werkt aan een Engelse versie: I spy. Deze is drukklaar maar wegens de beëindiging van Anzicht niet meer uitgebracht.

Op verzoek van Anne wordt het grootste deel van de resterende bedrijfsvoorraad van Ik zie ik zie en de Taalbeeldpuzzels geschonken aan het COA. Dit is daar heel enthousiast ontvangen en wordt nu gebruikt om Nederlands te leren aan nieuwkomers. Ook bij het United World College in Maastricht worden de boeken inmiddels gebruikt.

Poëzie

Anzicht brengt 3 dichtbundels van Anne uit: 14 sonnetten, Over lijden en Ik fladder dankzij jou. Er wordt ook poëzie van Anne gepubliceerd via Eijlders: Vitaal Tussengeluid. Na haar dood werd bekend dat Het Gedicht Fladdert een plekje zal krijgen op de scheurkalender van Plint.

Spellen & Puzzels

Anne werkt in haar leven aan diverse spellen die door de jaren heen evolueren. Het spel Uitweg – dat al vele andere namen gekend heeft – is er zo een. Hoewel ze nog tot een definitief ontwerp komt, is het niet meer haalbaar het nog in productie te nemen. Wel in de winkel ligt het door Anzicht uitgebrachte TriAngel, een individueel puzzelspelletje.

De 3-D Dobbers – driedimensionale houten puzzels – zijn ook levenslange metgezellen van Anne. Ze knutselt, puzzelt zo je wilt, er regelmatig aan. Telkens een beetje beter. De prototypes die er nu staan, zijn klaar voor een volgende stap. De familie overweeg hiermee verder te gaan.